Teija:

Suoritin yo-pohjaisen parturi-kampaaja linjan vuosina 1986-1988 Pyynikin ammattioppilaitoksessa. Hakeuduin jo opiskeluaikana ensimmäiseen työpaikkaani, joka oli parturi-kampaamo Emmi. Kahden vuoden päästä perustin oman toiminimen ja siirryin osakkaksi samaan liikkeeseen. Remontoimme liikkeen ja näin syntyi Hiusstudio Emmi&Teija. Mervin (lempinimi Emmi) muuttaessa pois Ikaalisista, tuli minulle mahdollisuus ostaa osake itselleni. Jatkoin siis itsenäisenä kampaamoyrittäjänä vuodesta 1990.

Koulutukset ovat olleet tärkeä osa 20-vuotisella kampaajan urallani. Koulutan vuosittain paitsi itseäni myös henkilökuntaani lukuisilla tukkufirmojen järjestämillä kursseilla. Olen käynyt paljon koulutuksia myös ulkomailla. Mukavimmat muistot ovat Thaimaasta ja Pariisista, jossa sain toimia pääkouluttajien assistenttina tehtäessä upeita kampauksia.

Maskeerauskoulun suoritin Tampereella v.1999-2000. Face antoi vahvan osaamisen kauneusmeikkien tekoon ja hyvän lisän Hiusstudion palveluihin. Osallistuinpa maskeerauskisoihinkin opiskeluaikanani. Fantasiasarjan aiheena oli elämänlaatu ja maalauspintana käytetystä kehosta piti värjätä vähintään puolet maskeerausväreillä. Toinen näytön paikka oli Floristien sm-kilpailut , missä toimin Leila Alamiekkaojan assistenttina, tehden mallille näyttävän kampauksen ja ehostuksen. Kisa tuotti sm-hopeaa.

Työpaikkaohjaaja koulutuksen (20 ov) kävin Vammalassa vuosien 2000-2001 välissä. Olen toiminut Vammalan ammattikoululla ammatillisen neuvottelukunnan jäsenenä vuodesta 2001 lähtien ja 2007 minut valittiin Vammalan seudun ammatillisen koulutuksen ammattiosaamisen toimielimen jäseneksi. Pesti jatkui 2009 vuoden loppuun.

Hiusstudiossa onkin vuosittain työssäoppijoita eri ammattikouluista. Usein heistä on poikinut myös hyviä työntekijöitä sinä aikana. Osa heistä on jatkanut opiskeluja eteenpäin alalla aina opettajaksi asti, osa on perustanut omia liikkeitä. Johtamistaidot ja sosiaalinen kanssakäyminen on kehittynyt ollessani työnantajana 20v.

Kampaajamestarin tutkinnon suoritin vuosina 2005-2006 Valkeakosken aikuiskoulutuskeskuksessa työni ohella. Koulutus oli vaativa ja haastava. Selvisin siitä kuitenkin hyvin arvosanoin, olihan opiskelumotivaationi korkealla aikuisiällä aloitettuun opiskeluun. Yhtenä näyttötyönäni järjestin Hiusstudion henkilökunnan kanssa muotinäytöksen yrittäjien toritapahtumaan. Opettajani houkuttelemana suoritin vielä parturimestarin tutkinnon heti perään vuonna 2007.

Valkeakosken aikuiskoulutuskeskuksen kouluttajana toimin vuosina 2007 ja 2008. Työmatkat kuitenkin alkoivat käydä rasitteeksi pitkien työpäivien päälle ja tieto perheeseen syntyvästä "iltatähdestä" päätti tämän lupaavasti alkaneen opettajan uran. Kolmen tyttären äitinä haluan kuitenkin tulevaisuudessa jakaa tietotaitoani parhaani mukaan tuleville osaajille ja kehittyä hiusalalla. Arviointitehtäviä teen Valkeakosken aikuiskoulutuskeskuksen alaisuudessa edelleen.


Hiusstudio Teija, Ikaalinen.
AVOINNA: ti-pe 9-17, la 8-14.00
puh. (03) 458 7843